HANDLEDARUTBILDNING FÖR ST-LÄKARE OCH SPECIALISTLÄKARE

9-10 MARS - ONLINE VIA ZOOM

Anmälan
Information


Nya datum lanseras löpande på denna hemsida och via LIPUS

MÅLGRUPP: Specialistläkare med handledaruppdrag samt ST-läkare (Enligt Socialstyrelsens författning och målbeskrivning,, 2015 och 2021). Kursen kan också vara till nytta för dig som handleder, studenter, AT och BT-läkare

FRÅGOR OM KURSEN: info@hjarntanken.se

KURSPROGRAM: PDF med kursprogramUr Lipus kursutvärdering april 2021, handledarutbildning zia Zoom:

"Engagerande, kunnig presentatör som gjorde de befarat tungsmälta två dagarna både underhållande och mycket lärorika"

"Relevant innehåll. Bra praktiska exempel som följde som en röd tråd genom kursen. Bra praktiska övningar (grupparbeten)"

"Gav användbar kunskap i mitt dagliga arbete. Kommer underlätta mitt arbete"

Vår Lipuscertifierade handledarutbildning syftar till att ge konkreta och praktiskt användbara metoder för att stödja, vägleda, bedöma och återkoppla i den praktiska vårdverkligheten!

Samtidigt som vi vill hålla en praktisk och konkret inriktning har vi ambitionen att med återkommande exempel göra kopplingar till forskning inom psykologi, kommunikation, pedagogik och bedömning/återkoppling.

Vi eftersträvar en blandning av diskussioner och erfarenhetsutbyte varvat med kortare föreläsningar och praktiska övningar i högt tempo med högt i tak.

Kursen är framtagen i tätt samarbete mellan läkare med låg erfarenhet från läkaryrket och olika utbildningsuppdrag samt en psykolog som har en tidigare bakgrund bland annat som dramapedagog.

Handledarutbildningen har utvecklats så att den kan ges både på plats eller på distans via Zoom. Smittläget är under försämring (december 2023) och kursen ges fn på Zoom.

Denna utbildning syftar till att uppfylla Socialstyrelsens krav på handledarutbildning som del av ST, för ST-läkare som skall handleda BT respektive för specialistläkare som är huvudhandledare för BT eller ST. Kursen ges i blandad grupp med både ST-läkare och Specialistläkare från skiftande orter och specialiteter vilket breddar erfarenhetsutbytet!

UR INNEHÅLLETMÅLGRUPP: Specialistläkare med handledaruppdrag samt ST-läkare (Enligt Socialstyrelsens författning och målbeskrivning, ST 2008, 2015 & 2021).

TIDER: 

Dag 1 kl 0830-1630 

På plats: drop-in med slät kopp kaffe/te från kl 0800
Zoomkurs: drop-in med teknikcheck från kl 0800

dag 2 kl 0800-1600


KURSPLATSER: Minimum 8, Maximalt 18 deltagare

KURSAVGIFT:
Kurs som sker på plats 6900 kr + moms (Mat och fika ingår)
Kurs som sker digitalt via zoom: 5900 kr + moms

KURSPROGRAM: PDF med kursprogram

FRÅGOR: info@hjarntanken.se


Ange följande i anmälan via ovanstående länk: Namn, arbetsplats, specialitet, ST/specialist, mailadress, mobilnummer (för ev viktiga meddelanden nära kursstart) och fakturaadress (Anmälan sker via formulär)

SISTA ANMÄLNINGSDATUM: 

Anmälan stänger då kursen är full, i mån av plats kan deltagare tas in fram till kursstart

Först till kvarn princip, anmäl dig i god tid eftersom platserna riskerar att slut.

VILLKOR: Anmälan är bindande, annan deltagare kan skickas utan extra avgift vid förhinder. Platsen garanterad efter bekräftelsemail (kommer momentant efter anmälan).

PERSONUPPGIFTER: Dina uppgifter används för information inför kurs, intyg, kostbeställning samt fakturering samt kursmaterial. Efter avslutat kurs används namn och mailadress för glesa mailutskick med info om kommande utbildningar / tips för utbildning. Meddela oss om du vill att ditt namn strykes eller för utdrag av lagrade uppgifter (se också personuppgiftspolicy)
UPPDRAGSUTBILDNING

Vill du istället att vi håller en skräddarsydd onlinekurs för er eller att vi kommer till er och håller en utbildning? Vi ordnar kurser i utvärdering av läkares kompetens, handledarinspirationsseminarier, handledarutbildning samt studierektorsutbildningar. Vi har arrangerat närmare 150 utbildningar sedan starten 2016. Bland våra många uppdragsgivare finns 14 av Sveriges 21 regioner med flera, däribland Region Stockholm, Region Skåne, Västa Götalandsregionen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Landstinget i Värmland, Landstinget i Sörmland, Landstinget i Dalarna, Capio St Görans Sjukhus, Svensk Urologisk Förening, Svensk Internmedicinsk Förening, kongressen Framtidens specialistläkare samt Läkarförbundet

Se mer info här!

Vi utbildar läkare som utbildar läkare! Kontakta oss på: info@hjarntanken.se

Fredrik Walentin (Kursledare)
Överläkare, specialist i neurologi
Fd. Övergripande ST-studierektor vid Universitetssjukhuset Örebro


Helena Skogh (Delansvarig för innehåll)
Leg Psykolog
Teaterpedagog
Kontakt: info@hjarntanken.se

Sidan uppdaterad: 2023-02-01

© AKTIEBOLAGET HJÄRNTANKEN

Personuppgiftspolicy